ВПЛИВ ТРИВОЖНОСТІ УЧНІВ СЕРЕДНІХ КЛАСІВ НА НАВЧАЛЬНУ ДІЯЛЬНІСТЬ В УМОВАХ ВІЙНИ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/PT-2023-2-10

Ключові слова:

учні, тривожність, війна, навчальна діяльність, дистанційна форма навчання

Анотація

У статті розглянуто вплив тривожності учнів середніх класів на навчальну діяльність в умовах війни. Обґрунтовано важливість вивчення даної проблематики та зазначено, що у зв’язку з пандемією та війною в Україні відбулися істотні зміни в житті кожної людини, у тому числі і в житті учнів, а саме введення дистанційної форми навчання. Розглянуто погляди вчених щодо вивчення поняття «тривожність», «шкільна тривожність». Проаналізовано результати українських досліджень щодо впливу тривожності учнів середніх класів на навчальну діяльність та визначено чинники виникнення тривожності. Описано психологічні особливості підлітків, а також розглянуто взаємозв’язок підліткового віку та виникнення тривожності. 

Висвітлено результати емпіричного дослідження впливу тривожності учнів середніх класів на навчальну діяльність в умовах війни. Визначено, що більшість учнів мають високий рівень ситуативної тривожності, що негативно впливає на успішність навчальної діяльності, адже діти вмотивовані навчатися, мають потребу в знаннях, але сьогоднішні умови значно перешкоджають здобуттю по-справжньому якісної освіти.

Перспективи подальших розвідок ми вбачаємо у наданні практичних рекомендацій учням середніх класів для зниження рівня тривожності в умовах війни.

##submission.downloads##

Опубліковано

29.06.2023

Як цитувати

РУДЕНОК, А., & ЛОГВІНА, О. (2023). ВПЛИВ ТРИВОЖНОСТІ УЧНІВ СЕРЕДНІХ КЛАСІВ НА НАВЧАЛЬНУ ДІЯЛЬНІСТЬ В УМОВАХ ВІЙНИ. Psychology Travelogs, (2), 123–131. https://doi.org/10.31891/PT-2023-2-10

Номер

Розділ

Статті