ОСНОВНІ АСПЕКТИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПСИХОЛОГІЧНОЇ СТІЙКОСТІ КОМБАТАНТІВ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/PT-2024-1-16

Ключові слова:

комбатант, психологічна стійкість, психосоціальна адаптація, психологічна реабілітація

Анотація

Стаття присвячена актуальній проблемі забезпечення психологічної стійкості комбатантів. У статті пропонується огляд передумов порушення психологічної стійкості комбатантів в наслідок їх участі у бойових діях в російсько-Українській війні, характерних особливостей їх психофізичних станів та їх вплив на розвиток дезадаптативних процесів особистості військового. Описано різні способи відновлення психологічної стійкості комбатантів за допомогою психосоціальної адаптації.

Автором обґрунтовано те, що адаптаційна робота з учасниками бойових дій включає використання різноманітних методів, таких як соціальні, психологічні, педагогічні, правові, медичні, фінансово-економічні, інформаційні та трудові. Також було звернено увагу, що оптимізація взаємодії між психологом та комбатантом повинна відбуватися як на індивідуальному і груповому рівнях так і на рівні громади.

##submission.downloads##

Опубліковано

28.03.2024

Як цитувати

ПОПЕЛЮШКО, Р. (2024). ОСНОВНІ АСПЕКТИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПСИХОЛОГІЧНОЇ СТІЙКОСТІ КОМБАТАНТІВ. Psychology Travelogs, (1), 170–179. https://doi.org/10.31891/PT-2024-1-16

Номер

Розділ

Статті