ПСИХОЛОГІЧНІ ШЛЯХИ ПОДОЛАННЯ ПРОФЕСІЙНОГО СТРЕСУ У ПРАЦІВНИКІВ ІТ – КОМПАНІЙ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/PT-2024-1-9

Ключові слова:

професійне здоров’я, професійний стрес, професійне вигорання, працівники ІТ-компаній, професіограма, психограма

Анотація

У статті представлено результати емпіричного дослідження особливостей прояву професійного стресу серед працівників ІТ-компаній. Визначено найбільш вразливі компоненти його проявів у досліджуваних респондентів. Здійснено обґрунтування авторської Програми психологічного супроводу професійного здоров’я працівників ІТ-компаній (далі – Програма). В основу побудови Програми було покладено принципи створення здорової та продуктивної робочої атмосфери для членів професійних колективів, сприяння збереженню здоров'я та благополуччя працівників.

Перевагою реалізованої Програми є те, що вперше в комплексі заходів здоров’язберігаючих технологій застосовано елементи корекції харчування, вивчено особливості харчування та розроблено рекомендації щодо формування гігієни харчування працівників компанії, в комплексі заходів, спрямованих на профілактику та зниження впливу професійного стресу на особистість працівників.

##submission.downloads##

Опубліковано

28.03.2024

Як цитувати

ПЕРЦІЯ, Л. (2024). ПСИХОЛОГІЧНІ ШЛЯХИ ПОДОЛАННЯ ПРОФЕСІЙНОГО СТРЕСУ У ПРАЦІВНИКІВ ІТ – КОМПАНІЙ. Psychology Travelogs, (1), 91–102. https://doi.org/10.31891/PT-2024-1-9

Номер

Розділ

Статті