ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНОГО ІНТЕЛЕКТУ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ (ЗА РІЗНИМИ ОСВІТНІМИ ПРОГРАМАМИ)

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/PT-2023-3-23

Ключові слова:

інтелект, соціальний інтелект, розвиток, молодші школярі, освітні програми, соціально-психологічний тренінг, методичні рекомендації

Анотація

У статті проаналізовано та узагальнено наукові погляди на проблему соціального інтелекту в молодшому шкільному віці.

З’ясовано, що соціальний інтелект бере безпосередню участь у регуляції соціальної поведінки, виступає засобом пізнання соціальної дійсності, поєднує та регулює пізнавальні процеси, показує, як людина спілкується з навколишнім світом, як вирішувати та долати повсякденні проблеми, зокрема спілкування. з іншими.

Виявлено особливості розвитку соціального інтелекту дітей молодшого шкільного віку за різними освітніми програмами.

Створено методичний та процесуальний комплекс завдань, спрямованих на вивчення соціального інтелекту в молодшому шкільному віці.

Доведено, що існує відмінність між рівнями розвитку соціального інтелекту школярів, які навчаються за різними освітніми програмами.

Запропоновано використання соціально-психологічного тренінгу для розвитку соціального інтелекту у молодших школярів в якості методичних рекомендацій.

##submission.downloads##

Опубліковано

29.09.2023

Як цитувати

КОМАР, Т. (2023). ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНОГО ІНТЕЛЕКТУ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ (ЗА РІЗНИМИ ОСВІТНІМИ ПРОГРАМАМИ). Psychology Travelogs, (3), 259–267. https://doi.org/10.31891/PT-2023-3-23

Номер

Розділ

Статті