ОСОБЛИВОСТІ СИНДРОМУ ВИГОРАННЯ У ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ІНЖЕНЕРНИХ ВІЙСЬК (Psychology Travelogs, 2023)
У статті презентовано особливості професійного вигорання військовослужбовців інженерних військ ЗСУ. Обговорено емпіричні результати дослідження вигорання у професіях із підвищеним ризиком раннього розвитку його симптомів на прикладі військовослужбовців інженерних військ ЗСУ. Обґрунтовано підходи до розробки профілактики їхнього вигорання.Аналіз показників шкал опитувальника підтвердив зниження рівня професійних домагань і залученості у діяльність. Одночасно із цим було відзначено зростання прагнення до збільшення дистанції щодо робочого середовища, низький рівень значущості своєї професії та ймовірності досягнення професійного успіху. Останнє екстраполюється опитаними на весь спектр проведених ними заходів. Беручи до уваги достатньо високу частку участі типу S серед опитаних, ситуацію у цій професійній групі можна назвати вкрай несприятливою.
Keywords: психічна стабільність; успішність; професійне середовище; профілактика вигорання