ЕМОЦІЙНІ СТАНИ ОСОБИСТОСТІ: ТЕОРЕТИЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ФЕНОМЕНУ (Psychology Travelogs, 2023)
Стаття присвячена проблемі психологічного пізнання емоційних станів особистості. Представлено визначення поняття «емоційний стан особистості», розмежовано зміст понять «емоція» і «емоційний стан». Розглянуто різновиди емоційних станів за модальністю провідної емоції, за їхнім впливом на активність особистості, а також інші різновиди емоційних станів. Виокремлено два аспекти проявів емоційних станів, такі як: зовнішній і внутрішній. Окреслено механізми виникнення емоційних станів.
Keywords: стан; емоційний стан; емоції; види емоційних станів; прояви емоційних станів; механізми виникнення емоційних станів