ЕМПІРИЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ЗВ’ЯЗКУ РЕФЛЕКСІЇ ТА ОСОБИСТІСНОЇ САМОРЕГУЛЯЦІЇ В ПІДЛІТКОВОМУ ВІЦІ (Psychology Travelogs, 2025)
У статті представлено результати емпіричного дослідження зв’язку рефлексії та особистісної саморегуляції у підлітків за допомогою методик: «Оцінка рівня рефлексивності особистості» А. Карпова, В. Пономарьова; Опитувальник «Диференціальний тип рефлексії» Д. Леонтьєва; «Дослідження вольової саморегуляції» А. Звєрькова та Є. Ейдмана; Опитувальник «Стиль саморегуляції поведінки» В. Моросанової; «Діагностика вольового потенціалу особистості» за Н. Фетіскіним. Виявлено рівень рефлексивності особистості, системної рефлексії, інтроспекції, квазірефлексії, вольової саморегуляції, загального рівня саморегуляції, вольового потенціалу особистості. З метою визначення наявності взаємозв’язку між різними типами рефлексії та особистісної саморегуляції у підлітковому віці проведено кореляційний аналіз.
Keywords: рефлексія; саморегуляція; підлітки; рефлексивність; системна рефлексія; інтроспекція; квазірефлексія; вольовий потенціал