ДОСЛІДНИЦЬКА ПОВЕДІНКА, ІНТЕЛЕКТ І ТВОРЧІСТЬ МАЙБУТНЬОГО ДОКТОРА ФІЛОСОФІЇ В ПРОЦЕСІ НАБУТТЯ ІНШОМОВНОЇ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ: ПСИХОЛОГІЧНИЙ РАКУРС (Psychology Travelogs, 2025)
У статті здійснено аналіз психологічних аспектів співвідношення дослідницької поведінки, інтелекту і творчості майбутнього доктора філософії в процесі набуття ним іншомовної комунікативної компетентності. Розглянуто дослідження, в яких зв’язки дослідницької поведінки, інтелекту і творчості вивчалися на рівні кореляцій між відповідними тестами. У свою чергу, проведено дослідження таких взаємозв’язків і взаємодій між дослідницькою поведінкою, інтелектом і творчістю, які виникають або актуалізуються у цілісному акті пізнання нових об’єктів під час вивчення та використання іноземної мови. Частина отриманих різноманітних результатів є відправними точками нових напрямків пізнання об’єкта, що реалізуються через постановку нових цілей, пошук і виявлення нових способів дій і стратегій випробування, побудову нових систем інтерпретації з врахуванням іноземної мови, що вивчається. Таким чином, дивергентне мислення стимулюється новою інформацією, що надходить від об’єкта у результаті застосування дивергентних стратегій.
Keywords: дослідницька поведінка; інтелект; творчість; тести; дивергентне мислення; іншомовна комунікативна компетентність; вивчення іноземної мови