ІНТЕГРАЦІЯ СУЧАСНИХ ПСИХОЛОГІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ЕМОЦІЙНОЇ РЕГУЛЯЦІЇ У РОЗВИТКУ АКАДЕМІЧНИХ ДОСЯГНЕНЬ ПІДЛІТКІВ (Psychology Travelogs, 2025)
Стаття присвячена проблемі розвитку емоційної регуляції та академічної саморегуляції підлітків як чинників навчальної успішності та психоемоційного благополуччя. Описано результати емпіричного дослідження впливу психотехнологій емоційної регуляції на підлітків. Проаналізовано прояви дисфункціональних когнітивних установок та емоційної дисрегуляції у підлітків з різним рівнем академічної успішності. Описано розроблену психологічну програму, що включає інтерактивні вправи, когнітивні техніки, майндфулнес, рольові ігри, рефлексивні щоденники та психоосвітні матеріали, спрямовану на формування усвідомлення емоцій, ефективних когнітивних стратегій та академічної саморегуляції.
Keywords: емоційна регуляція; академічна саморегуляція; когнітивні стратегії; психотехнології; підлітки