ОРГАНІЗАЦІЙНІ АСПЕКТИ ДОСЛІДЖЕННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ ЖИТТЄВИХ СЦЕНАРІЇВ ЖІНОК СЕРЕДНЬОГО ДОРОСЛОГО ВІКУ, ЯКІ МАЛИ ДОСВІД СЕКСУАЛЬНОГО НАСИЛЬСТВА (Psychology Travelogs, 2025)
Окреслено та охарактеризовано етапи експериментальної частини дисертаційного дослідження. На першому етапі був проведений теоретичний аналіз наукових джерел, у яких вивчається процес формування життєвих сценаріїв жінок середнього дорослого віку, які мали досвід сексуального насильства. На другому етапі визначено завдання, обґрунтовано вибірку, розроблено програму дослідження, визначено етапи дослідження, здійснено вибір методів, кількісного та якісного аналізу отриманих даних. На третьому етапі – проведена комплексна оцінка психологічних особливостей життєвих сценаріїв жінок середнього дорослого віку, які мали досвід сексуального насильства. На четвертому етапі – отримані результати покладені в основу розробки програми комплексного психотерапевтичного супроводу жінок середнього віку, які пережили сексуальне насильство. На п’ятому етапі – оцінено ефективність програми супроводу.
Keywords: емпіричні методи; психофізіологічні вимірювання; індивідуалізований підхід; посттравматичний психічний стан; психологічний супровід