МОДЕЛІ ПОВЕДІНКИ ПОДРУЖЖЯ ПРИ ПОДОЛАННІ ПРОБЛЕМИ НЕВДАЛОЇ РЕАЛІЗАЦІЇ РЕПРОДУКТИВНОЇ ФУНКЦІЇ (Psychology Travelogs, 2025)
У статті проаналізовано психологічні аспекти невдалої реалізації репродуктивної функції подружжям та моделі поведінки. Досліджено вплив репродуктивних труднощів на психоемоційний стан, фізичне здоров’я та міжособистісні взаємини. Представлено результати опитування шлюбних партнерів, які виявили емоційні, фізіологічні та міжособистісні труднощі у процесі невдалих спроб зачаття. Встановлено, що конструктивні моделі поведінки підвищують адаптивність подружжя, а деструктивні сприяють емоційному напруженню і конфліктності. Обґрунтовано необхідність розробки практичних рекомендацій щодо подолання подружжям психологічних труднощів при невдалій реалізації репродуктивної функції.
Keywords: репродуктивна функція; подружні стосунки; психологічні труднощі; моделі поведінки; емоційна підтримка