СИСТЕМНИЙ ПІДХІД ДО ПСИХОЛОГІЧНОГО АНАЛІЗУ ДІЯЛЬНОСТІ ІТ-ФАХІВЦІВ: ТЕОРЕТИЧНІ ТА МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ (Psychology Travelogs, 2025)
У статті проаналізовано сучасні концептуальні підходи та методичні прийоми психологічного аналізу професійної діяльності ІТ-фахівців, які охоплюють операціональний, мотиваційний і регуляторний вектори дослідження. Виокремлено шість провідних концепцій та систематизовано 13 груп методів – від вивчення документації до алгоритмічного аналізу й експериментальних психофізіологічних підходів. Обґрунтовано доцільність застосування системної професіографії, що враховує психологічні, технічні, соціальні та санітарно-гігієнічні чинники діяльності ІТ-фахівця.
Keywords: психологічний аналіз; ІТ-фахівець; професіографія; методичні прийоми; професійно-психологічний відбір