ПРОЯВИ НЕГАТИВНИХ ПСИХІЧНИХ СТАНІВ У ЮНАЦЬКОМУ ВІЦІ: ПРИЧИНИ, ОСОБЛИВОСТІ ТА ШЛЯХИ ПОДОЛАННЯ (Psychology Travelogs, 2025)
Стаття присвячена дослідженню проявів негативних психічних станів у юнацькому віці, їх причин, особливостей та можливих шляхів подолання. Розглядаються основні фактори, що впливають на психічне здоров’я молоді, такі як: соціальний тиск, конфлікти, академічні навантаження та зміни в емоційно-психологічному стані. Особлива увага приділяється специфічним проявам тривожності, депресії, агресивності та апатії в юнацькому віці. Окреслено шляхи психологічної підтримки, включаючи розвиток емоційної стійкості, психокорекційні програми та важливість здорового способу життя. Окремо розглянуто вплив сучасних технологій та соціальних мереж на психічне здоров’я молоді. Стаття також звертає увагу на важливість створення сприятливого соціального середовища як в освітніх закладах, так і в сім’ї для збереження психічного здоров’я молоді.
Keywords: юнацький вік; психічні стани; тривожність; депресія; психокорекція; емоційна стійкість; соціальний тиск