ДО ПИТАННЯ МЕТОДОЛОГІЇ ПСИХОЛОГІЧНОГО АНАЛІЗУ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА (Psychology Travelogs, 2025)
У статті розглядаються особливості художньої творчості, які породжують значні проблеми для її психологічного дослідження. Виявляються причини неефективності існуючих методів психологічного дослідження образотворчого мистецтва.Аналізуються можливості подолання цих труднощів, намічаються шляхи для застосування більш ефективної методології психологічних досліджень.Резюмується, що існує потреба у впровадженні нових методів психологічного дослідження образотворчого мистецтва, які включали б глибокий аналіз базисних принципів художнього процесу, використовували б міждисциплінарні підходи, емпатію, психологічний аналіз візуальних елементів, наявних у готовому творі, та максимально враховували б особливості творчості в цій галузі.
Keywords: психологія художньої творчості; методологічні проблеми дослідження мистецтва; ефективні методи психологічного дослідження образотворчого мистецтва