СТРАТЕГІЇ ПІДТРИМКИ СТУДЕНТІВ ІЗ АЛЕКСИТИМІЄЮ ТА ДЕПРЕСІЄЮ (Psychology Travelogs, 2025)
Стаття присвячена проблемі подолання алекситимії і депресії у студентів. Метою статті є огляд можливих шляхів психологічної підтримки студентів із алекситимією і депресією. З’ясовано, що для вчасного виявлення алекситимії та депресивних проявів у студентів необхідно проводити профілактичні огляди, щоб надалі організовувати в закладах освіти відповідні психологічні просвітницькі та розвивальні заходи. Психологічна підтримка студентів із алекситимією і депресією може бути здійснена з використанням комплексного підходу, який включає психологічне консультування, арттерапію, навчання методам саморегуляції та подолання стресу, освітні заходи, спрямовані на розвиток емоційного інтелекту і навичок конструктивної соціальної взаємодії, та створення підтримуючого соціального середовища.
Keywords: алекситимія; депресія; студенти; психологічна допомога; психологічна підтримка; психічне здоров’я; емоційний інтелект