ПРОБЛЕМИ РИНКУ ПРАЦІ ТА МОЖЛИВОСТІ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ВАЖКОПОРАНЕНИХ КОМБАТАНТІВ (Psychology Travelogs, 2025)
У статті розглянуто сучасні проблеми ринку праці, з якими стикаються важкопоранені комбатанти, а також можливості їхнього працевлаштування в умовах сучасної України. Основна увага приділяється питанням реінтеграції ветеранів до суспільного життя та ринку праці, а також важливості міжсекторальної співпраці для забезпечення ефективної підтримки цієї соціальної групи.У роботі визначено виклики, з якими стикаються ветерани, окреслюючи фізичні, психологічні та соціальні бар’єри, які ускладнюють їхню адаптацію. Результати дослідження підкреслюють необхідність розробки ефективних механізмів адаптації, перекваліфікації та соціальної підтримки, спрямованих на реінтеграцію важкопоранених комбатантів до ринку праці.
Keywords: реінтеграція; працевлаштування; ветерани; комбатанти; адаптація; підтримка