ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У СТУДЕНТІВ – ФІЗИЧНИХ ТЕРАПЕВТІВ (Psychology Travelogs, 2024)
Стаття присвячена теоретичному аналізу психологічних особливостей формування комунікативної компетентності у студентів - фізичних терапевтів. У роботі розглядаються сучасні підходи до визначення комунікативної компетентності, її структурні компоненти: когнітивний, емоційно-оцінний та поведінковий. Проаналізовано специфіку професійного спілкування фізичних терапевтів, яка включає вербальні та невербальні аспекти взаємодії, емпатію, здатність долати бар’єри комунікації. Описано ефективні методи формування комунікативної компетентності у студентів, зокрема рольові ігри, симуляційні технології, методика зворотного зв’язку. Наголошено на важливості створення мотиваційного середовища та умов для рефлексії у процесі підготовки майбутніх фахівців з фізичної терапії та реабілітації.
Keywords: комунікативні навички; комунікативна компетентність; фізичні терапевти; інтерактивні методи навчання; психологічні особливості