ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО ОСОБИСТОСТІ ПСИХОЛОГА, ЯКИЙ ПРОВОДИТЬ ПРОФЕСІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНИЙ ВІДБІР КАДРІВ (Psychology Travelogs, 2024)
У статті здійснено теоретичний аналіз основних вимог до особистості психолога, який проводить професійно-психологічний відбір кадрів. Уточнено зміст понять «професійний відбір», «професійно-психологічний відбір», «професійна придатність»; охарактеризовано основні умови проведення професійно-психологічного відбору кадрів; розглянуто вимоги до особистості психолога, який проводить професійно-психологічний відбір кадрів; наголошено на необхідності розвитку особистісних і професійних якостей психолога, що є основою для створення системи професійно-психологічного відбору кадрів.
Keywords: професійний відбір; професійно-психологічний відбір; психолог; вимоги до особистості психолога; професійна діяльність