ПРИЧИНИ РОЗВИТКУ СИНДРОМУ НЕДОЛЮБЛЕНОЇ ДИТИНИ (Psychology Travelogs, 2024)
Дослідження «синдрому недолюбленої дитини» показало, що відчуття недолюбленості впливає емоційна дистанція між дитиною і батькам. З’ясовано, що це може бути наслідком таких проблем як розлучення, конфлікти між батьками, недостатня увага до дитини та нерівномірний розподіл уваги в родині між старшими і молодшими сиблінгами. Виявлено, що відсутність батьківської уваги та підтримки може спричинити тривожність, депресію, низьку самооцінку і агресію у дітей, негативно впливаючи на їхній розвиток.
Keywords: синдром недолюбленої дитини; причини; брак батьківської уваги; емоційна дистанція; сімейні взаємини