ДОСЛІДЖЕННЯ ЕМОЦІЙНОГО ІНТЕЛЕКТУ ТА ТРИВОГИ У СТУДЕНТІВ-ПСИХОЛОГІВ (Psychology Travelogs, 2024)
Стаття присвячена проблемі взаємозв’язку емоційного інтелекту та тривоги у студентів-психологів та студентів-економістів. Описано результати емпіричного дослідження прояву емоційного інтелекту у студентів-психологів та студентів-економістів. Проаналізовано результати діагностики ситуативної та особистісної тривожності у студентів-психологів та студентів-економістів. Проаналізовано особливості прояву емоційного інтелекту студентів-психологів та студентів-економістів з різними рівнями прояву складових емоційного інтелекту. Проведено порівняльний аналіз рівня розвитку емоційного інтелекту та рівнів ситуативної та особистісної тривожності у студентів-психологів та студентів-економістів.
Keywords: емоційний інтелект; тривожні стани; ситуативна тривожність; особистісна тривожність; емоційна сфера; студенти-психологи; студенти-економісти