МЕДІАЦІЯ ЯК ЗАСІБ ПОДОЛАННЯ КОНФЛІКТІВ У СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (Psychology Travelogs, 2024)
Стаття присвячена дослідженню впливу медіації як засобу подолання конфліктів у студентської молоді. У праці проаналізовано особливості конфліктної взаємодії у студентському середовищі, виокремлено асертивність, як особистісну якість особистості для розвитку гарних медіаційних здібностей молоді. Описано основні види та принципи процесу медіації. Подано результати емпіричного дослідження рівня конфліктологічної компетентності та оцінки значущості характерних рис компетентного вирішення конфліктів та дослідження рівня асертивності у студентської молоді. Статистично доведено ефективність тренінгової програми з розвитку навичок медіатора та вирішення конфліктів у студентському середовищі.
Keywords: медіація; медіатор; види медіації; стадії медіації; конфлікт; конфліктна ситуація; студентська молодь