ФРУСТРАЦІЯ ТА ТОЛЕРАНТНІСТЬ ФРУСТРАЦІЙНОГО СТАНУ ЧЛЕНІВ СІМЕЙ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ (Psychology Travelogs, 2024)
У статті розглянуто феномен фрустрації та фрустраційної толерантності в контексті їх проявів у членів сімей військовослужбовців, представлено визначення цих понять. Охарактеризовано основні складові фрустрації – емоційну, фізіологічну та когнітивну. Визначено зовнішні та внутрішні чинники виникнення фрустраційних станів у членів сімей військовослужбовців. Проаналізовано роль фрустраційної толерантності як психологічного ресурсу, що забезпечує емоційну стійкість та адаптацію до стресових ситуацій. Підкреслено важливість подальшого вивчення прояву фрустраційної толерантності у членів сімей військовослужбовців.
Keywords: стан фрустрації; фрустраційна толерантність; члени сімей військовослужбовців; прояви фрустрації; фруструючі чинники; психічне здоров’я; психологічна стійкість