РОЛЬ РОДИНИ У ПРОЦЕСІ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ АДАПТАЦІЇ ВАЖКОПОРАНЕНИХ КОМБАТАНТІВ (Psychology Travelogs, 2024)
У роботі представлено результати дослідження, які підтверджують, що родина є основним фактором у соціально-психологічній адаптації важкопоранених комбатантів, забезпечуючи емоційну, практичну та соціальну підтримку, яка сприяє зниженню стресу, тривоги та депресії, але потребує додаткових знань та ресурсів для ефективного вирішення кризових ситуацій.
Keywords: родина; соціально-психологічна адаптація; важкопоранені комбатанти; емоційна підтримка; соціальна підтримка