КОНФЛІКТОЛОГІЧНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ЯК КЛЮЧОВИЙ АСПЕКТ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ СОЦІОНОМІЧНИХ ПРОФЕСІЙ (Psychology Travelogs, 2024)
Стаття присвячена питанням теоретичного дослідження конфліктологічної компетентності майбутніх фахівців соціономічних професій в процесі професійної підготовки. Охарактеризовано конфліктологічну компетентність фахівців соціономічних професій як інтегральну якість, що відображає здатність спеціаліста ефективно попереджати, діагностувати та вирішувати конфлікти в професійній діяльності. Вивчено структуру конфліктологічної компетентності. Визначено компоненти конфліктологічної компетентності майбутніх фахівців сфери «людина-людина» у процесі професійної підготовки.
Keywords: конфлікт; конфліктна компетентність; конфліктологічна компетентність; компоненти конфліктологічної компетентності; фахівці соціономічних професій