ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ КОМУНІКАТИВНИХ НАВИЧОК У ДІТЕЙ З РОЗЛАДАМИ АУТИСТИЧНОГО СПЕКТРУ (Psychology Travelogs, 2024)
Стаття присвячена темі розвитку комунікативних навичок у дітей з розладами аутистичного спектру, в ній узагальнено рекомендації для батьків та педагогів, а також результати досліджень у цій сфері. Стаття може бути корисною для всіх, хто працює з дітьми з аутизмом або має таких дітей в сім’ї.Особливості розвитку комунікативних навичок у дітей з розладами аутистичного спектру є досить важливою темою для вивчення. Діти з аутизмом можуть мати унікальні потреби та вимоги у розвитку мовлення та спілкування. Важливо розуміти, що для цих дітей комунікація може бути складнішою, але з відповідною підтримкою вони можуть досягати значних успіхів у цій сфері. Застосування методів розвитку комунікативних навичок, таких як природні методи спілкування, позитивне підкріплення та використання різних комунікаційних засобів, може бути вельми корисним для дітей з аутизмом. Більше того, ранній початок розвитку комунікативних навичок і доступ до спеціалізованої допомоги може значно покращити якість життя цих дітей і допомогти їм успішно інтегруватися в суспільство.
Keywords: розлади аутистичного спектру; комунікативні навички; розвиток комунікації; альтернативні методи комунікації; психологічна допомога