ДОСЛІДЖЕННЯ ПСИХОЛОГІЧНИХ УМОВ ТА ЧИННИКІВ, ЩО ЗДІЙСНЮЮТЬ ВПЛИВ НА РІВЕНЬ ГОТОВНОСТІ ОСОБИСТОСТІ ДО ШЛЮБУ (Psychology Travelogs, 2024)
Стаття присвячена комплексному дослідженню психологічних умов і чинників, що впливають на розвиток шлюбного потенціалу особистості. У роботі проаналізовано теоретичні підходи та проведено емпіричне дослідження, спрямоване на визначення ключових психологічних чинників, які формують готовність до шлюбно-сімейних стосунків. Особливу увагу приділено впливу батьків на формування шлюбних уявлень молоді та виборів партнерів. Також розглянуто вплив сучасних медіа на формування психіки молоді та враховано вплив соціальних мереж, особливо блогерів, на формування уявлення молоді про шлюб. Таким чином, стаття представляє цілісний погляд на психологічні умови формування шлюбного потенціалу особистості. Результати дослідження можуть бути корисними для практикуючих психологів, сімейних консультантів, а також для розробки програм підготовки молоді до сімейного життя та формування здорових шлюбних стосунків.
Keywords: готовність; стосунки; партнер; шлюб; умова; чинник