РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ РОЗВИТКУ ЕМОЦІЙНОГО ІНТЕЛЕКТУ У МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ СОЦІОНОМІЧНОГО ПРОФІЛЮ (Psychology Travelogs, 2024)
У статті представлений аналіз результатів дослідження особливостей розвитку емоційного інтелекту у майбутніх фахівців соціономічного профілю, зокрема у майбутніх психологів, соціальних працівників і вчителів фізичної культури та спорту. Виявлено тенденцію до покращення рівня розвитку емоційного інтелекту у студентів на випускному курсі порівняно з початковим, що може бути пов’язано з професійним зростанням і поглибленим розумінням емоційних аспектів у соціально-економічному контексті. З’ясовано, що існують певні аспекти емоційного інтелекту, які менш розвинуті у студентів соціономічного профілю, зокрема: управління стресом, управління власними емоціями та розпізнавання емоцій інших.
Keywords: емоційний інтелект; структура емоційного інтелекту; емоції; стрес; емпатія; ідентифікація емоцій; професійна підготовка