ФОРМУВАННЯ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ: СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ТА ШЛЯХИ ПОДОЛАННЯ (Psychology Travelogs, 2024)
Ментальне здоров’я є важливим аспектом нашого благополуччя і щастя. Воно дає нам змогу жити задоволеним і продуктивним життям. Є багато переваг, пов'язаних з ментальним здоров’ям. Воно забезпечує нам стан щастя та добробут, допомагає нам реалізувати свої творчі здібності і протистояти стресам та хворобливим психічним станам. У статті визначено стан ментального здоров’я через такі ознаки, як реалізація творчих здібностей, стійкий душевний спокій, спроможність протистояти життєвим стресам, гармонійне функціонування емоцій та здатність спілкуватися і будувати стосунки з іншими. Наголошено, що здатність до творчості дає змогу студентській молоді самовиражатися і розвивати свої таланти. Стійкий душевний спокій дає змогу зберігати емоційну рівновагу навіть у складних ситуаціях. Спроможність протистояти стресам важлива для збереження психологічного благополуччя. За умови гармонійного функціонування психіки контролюються емоції. Здатність до спілкування та побудова стосунків у соціумі є ключем до психологічного комфорту та ментального здоров’я загалом.
Keywords: ментальне здоров’я; психіка; психологічне благополуччя; принципи ментального здоров’я; психологічна стійкість