ПСИХОЛОГІЧНІ РЕСУРСИ РОДИНИ В УМОВАХ ВІЙНИ (Psychology Travelogs, 2024)
У статті здійснюється вивчення психологічного ресурсу родини, який сприяє емоційній підтримці та психологічному захисту членів родини. З’ясовано сутність поняття «психологічні ресурси родини». Виявлено найважливіші моделі поведінки членів родини для реалізації емоційної функції родини в умовах війни: берегиня (захисник), друг, лідер, мотиватор (муза), оптиміст, порадник, слухач, співрозмовник, розрадник, гуморист. Розроблено практичні рекомендації членам родини щодо реалізації емоційної функції в умовах війни.
Keywords: родина; психологічні ресурси; умови війни; емоційна функція; сімейні ролі