ПРОГРАМА ОНЛАЙН-ТРЕНІНГУ РОЗВИТКУ ПСИХОЛОГІЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ РЕПРОДУКТИВНОЇ ПОВЕДІНКИ ЖІНОК В СУЧАСНИХ СІМ’ЯХ (Psychology Travelogs, 2024)
Стаття присвячена розробці та впровадженню онлайн-тренінгу з розвитку психологічних особливостей репродуктивної поведінки жінок у сучасних сім’ях. Основні завдання тренінгу включають формування позитивного самовідношення, розвиток основних складових особистісної зрілості, усвідомлення системи цінностей та розширення знань про структурні компоненти образу материнства. Розробка програми ґрунтується на принципах системності, обліку вікових та індивідуально-психологічних особливостей, відповідності цілей тренінгу його змісту, комплексності методів психологічної інтервенції та інших. Програма складається з трьох етапів та чотирьох блоків, кожен із яких спрямований на розвиток конкретних аспектів особистісного зростання. Важливим елементом є використання різноманітних вправ і методик для досягнення поставлених цілей. Застосування принципу дистанційної роботи та використання віртуальних платформ забезпечує ефективність тренінгу в умовах онлайн-спілкування. Автори розраховують, що отримані результати сприятимуть покращенню психологічного стану та якості життя жінок у сучасних сім’ях.
Keywords: психологічні особливості; репродуктивна поведінка жінок; жіноче здоров’я; материнство; сім’я; сімейне середовище; зрілість; ціннісні орієнтації; самовідношення; інтерактивні методи тренінгу