ТРЕНІНГОВІ ТЕХНОЛОГІІ РОЗВИТКУ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ ПСИХОЛОГІВ (Psychology Travelogs, 2024)
У статті зазначено, що у розвитку комунікативної компетентності вагома роль відводиться соціально-психологічним тренінгам. Представлено структуру психологічної компетенції психолога. Вказано, що у закладі вищої освіти на спеціальності «Психологія» курсантам з метою формування їх комунікативної компетентності запропоновано «Тренінг розвитку професійних здібностей» та «Психотренінг». Представлено техніки розвитку активного, уважного та цілеспрямованого слухання; рефлексивного слухання (ехо-техніка, перефразування, резюмування); формулювання та постановки запитань; уміння налагоджувати та давати і приймати зворотний зв’язок; емпатійного ставлення до клієнта.
Keywords: комунікативна компетентність; тренінгові технології; емпатія; рефлексія; ехо-техніка; перефразування; резюмування