ПСИХОЛОГІЧНІ ШЛЯХИ ПОДОЛАННЯ ПРОФЕСІЙНОГО СТРЕСУ У ПРАЦІВНИКІВ ІТ – КОМПАНІЙ (Psychology Travelogs, 2024)
У статті представлено результати емпіричного дослідження особливостей прояву професійного стресу серед працівників ІТ-компаній. Визначено найбільш вразливі компоненти його проявів у досліджуваних респондентів. Здійснено обґрунтування авторської Програми психологічного супроводу професійного здоров’я працівників ІТ-компаній (далі – Програма). В основу побудови Програми було покладено принципи створення здорової та продуктивної робочої атмосфери для членів професійних колективів, сприяння збереженню здоров'я та благополуччя працівників.Перевагою реалізованої Програми є те, що вперше в комплексі заходів здоров’язберігаючих технологій застосовано елементи корекції харчування, вивчено особливості харчування та розроблено рекомендації щодо формування гігієни харчування працівників компанії, в комплексі заходів, спрямованих на профілактику та зниження впливу професійного стресу на особистість працівників.
Keywords: професійне здоров’я; професійний стрес; професійне вигорання; працівники ІТ-компаній; професіограма; психограма