(untitled) (Psychology Travelogs, 2023)
З`ясовано, що поняття «емоційний інтелект» включає в себе сукупність інтелектуальних та афективних процесів, які формують своє відображення у визначенні цього терміну в залежності від різних наукових підходів. За результатами аналізу наукових підходів до трактування терміну «емоційний інтелект» визначено, що він позначається комплексно як: здатність поліцейського розуміти міжособистісні стосунки, що характеризуються емоціями різного спектру прояву; спроможність поліцейського керувати своєю емоційною сферою через інтелектуальний синтез та аналіз для покращення процесу мислення; сукупність особистісних, емоційних та соціальних компетенцій, які впливають на здатність поліцейського ефективно реагувати на виклики та тиск збоку навколишнього середовища; її інтелектуально-емоційна діяльність тощо.