(untitled) (Psychology Travelogs, 2023)
У статті проаналізовано визначення феномену соціальної компетентності, висвітлено її зміст, особливості прояву та використання. Соціальна компетентність розглядається як складна та інтегративна характеристика особистості, що включає конкретні якості, соціальні вміння, знання, переживання, емоційно-ціннісні орієнтації та особистісні переконання, сприяючи активній взаємодії з соціумом. Автори статті розглядають процес соціалізації та критерії її сформованості, вказуючи на важливість опанування особливими специфічними знаннями, уміннями та навичками, необхідними для взаємодії в суспільстві. Сформованість соціальної компетентності визначається змістово-когнітивними, комунікативними, поведінковими, емоційно-вольовими та мотиваційними показниками.