(untitled) (Psychology Travelogs, 2023)
З’ясовано, що всебічність музичного виховання виступає як один з ефективних шляхів морального збагачення формування особистості дитини, активізації її розумової діяльності, підвищення життєвого тонусу. У статті розглядається інтегрований психічний розвиток дітей з особливими освітніми потребами старшого дошкільного віку засобами музичного впливу. Дитина, спілкуючись з музикою, розвивається всебічно, вдосконалюється фізичний вигляд дитини, встановлюються гармонійні зв’язки. Музично ритмічні рухи спонукають до правильної постави, координації рухів, їх гнучкості й пластичності. Особливо це актуально для дітей із затримкою психічного розвитку.