(untitled) (Psychology Travelogs, 2023)
У статті розглянуто спектр поглядів науковців на визначення поняття «страх», «соціальний страх». Автором розкрито соціальні страхи студентської молоді у сучасних соціокультурних умовах. Окреслено базові чинники, що відіграють важливу роль у формуванні страхів в юнацькому віці, а саме: занадто завищена або занадто занижена самооцінка; виключення або відторгнення іншими членами соціальної групи або суспільства в цілому; уникнення ситуацій або завдань, які можуть закінчитися невдачею; невдачі в міжособистісних відносинах