(untitled) (Psychology Travelogs, 2023)
У статті подано результати емпіричного дослідження особливостей сновидінь жінок, які переживають самотність. Для цього були діагностичний опитувальник «Самотність»; опитувальник «Самооцінка психічних станів» Г. Айзенка; анкета «Я і Самотність» (Л. Подкоритова, І. Макарук); методика «Діагностика рівня суб’єктивного відчуття самотності» (Д. Рассел та М. Фергюсон); авторські розробки: анкета «Емоційні особливості у сновидіннях» (О. Заславська, Л. Подкоритова), методика «Емоційна тональність» (О. Заславська), які описані у статті. Було виокремлено дві групи жінок, за рівнем переживання самотності: група А) жінки, які неглибоко переживають самотність; група Б) жінки, які глибоко переживають самотність. Шляхом порівняльного аналізу у цих групах були виявлені відмінності в образах сновидінь у жінок, залежно від переживання ними самотності.