(untitled) (Psychology Travelogs, 2023)
У статті розглянуто поняття посттравматичного стресового розладу, представлено підходи до його тлумачення та діагностики. Проаналізовано основні симптоми ПТСР, серед яких стійке уникання травмуючих спогадів, афективна збудженість, особливо при реагуванні на різноманітні подразники та нав’язливі спогади і флешбеки. Здійснено огляд найбільш ефективних терапевтичних заходів при терапії посттравматичного стресового розладу. Важливо зазначити, що потребує подальшого розвитку саме соціально-психологічна реабілітація військових, у яких діагностовано ПТСР.