(untitled) (Psychology Travelogs, 2023)
У статті визначено місце психологічного самозахисту у структурі індивідуального захисного стилю особистості. Зокрема, зазначається, що реальна захисна поведінка являє собою єдину систему різних за своєю природою і функціями захисних компонентів, які формують індивідуальний захисний стиль особистості. Захисний стиль інтегрований у більш ґлобальні особистісні структури і може бути описаний через параметри, які за своєю природою не є захисними, проте відображають інтегративні особистісні властивості. Зв’язаність параметрів між собою формує стійкі патерни, які визначають загальну конфігурацію захисної поведінки особистості і формують цілісність її індивідуального захисного стилю.