(untitled) (Psychology Travelogs, 2023)
У статті проведено аналіз останніх теоретичних досліджень з психосоматики, де виявлено, що частина захворювань виникають під впливом психогенних стресових чинників, які викликали переживання і пригнічення емоцій. Представлено види категорій заборонених, стриманих, пригнічених переживань, та як вони проявляються в житті. Описано фактори ризику, на які швидше нашарується психосоматичне захворювання в дитячому та юнацькому віці. Стаття описує, які конкретні виховні умови впливають на стримування емоцій і які стрес-фактори змушують підлітка переживати такі негативні емоції як страх, сум, туга, смуток і т.д., і саме подібні емоції є сполучною ланкою між психологічною та соматичною сферами життя.