(untitled) (Psychology Travelogs, 2023)
У статті аналізується феномен посттравматичного зростання (ПТЗ). Спроба концептуалізації дефініцій, які розкривають суть ПТЗ в стаття, має на меті впорядкувати термінологію. Надається огляд існуючих моделей посттравматичного зростання як ефективного інструменту при психологічному супроводі ветеранів російсько-української війни: функціонально-дескриптивна модель R.G. Tedeschi та L.G. Calhoun; особистісно-центрована модель S. Josef; біопсихосоціальна модель М. Christopher; психолого-філософська модель R. Papadopulos. Окреслено ряд поглядів стосовно можливостей впровадження теорії ПТЗ у психологічний супровід із ветеранами, учасниками бойових дій, військовими тощо.