(untitled) (Psychology Travelogs, 2022)
Психологічна робота є узгодженою, цілеспрямованою діяльністю військових психологів, інших посадових осіб органів по роботі з особовим складом, командирів (начальників), штабів щодо формування у військовослужбовців психологічних якостей, що забезпечують виконання завдань в різних умовах, збереження психічного здоров’я військовослужбовців, членів їх сімей, працівників Збройних Сил України. Досвід організації психологічної роботи переконливо свідчить, що серед військовослужбовців є особи, які потребують посиленої соціальної психологічної уваги та індивідуальної психологічної допомоги, (підтримки) для подолання особистісних психологічних проблем. Основними напрямами роботи щодо надання соціально психологічної допомоги, підтримки, військовослужбовцям, є якомога точніше визначення сутності їхніх психологічних проблем шляхом соціально-психологічного вивчення та психологічного обстеження; визначення способів вирішення цих проблем (як правило, через створення індивідуальної програми психокорекційних та/або тренінгових заходів); впровадження визначених способів у формі конкретного психологічного впливу і, як головна мета такої роботи, – досягнення стабілізації та позитивної динаміки психоемоційних станів.