(untitled) (Psychology Travelogs, 2025)
У статті досліджено психологічні особливості впливу самотності на навчальну успішність студентів. У вибірку увійшли 30 студентів Хмельницького національного університету. Використано шкалу DASS-21 для оцінки емоційного стану, UCLA Loneliness Scale для вимірювання самотності, Монреальський когнітивний тест для оцінки когнітивної активності та Academic Motivation Scale для вивчення навчальної мотивації. Виявлено, що високий рівень самотності пов’язаний із підвищеною тривожністю, зниженням когнітивної концентрації та демотивацією. Результати можуть бути використані для розробки психологічних програм підтримки студентів.