(untitled) (Psychology Travelogs, 2025)
У статті представлено результати емпіричного дослідження чинників соціального інтелекту майбутніх програмістів. Теоретичний аналіз сучасних підходів засвідчив багаторівневу структуру соціального інтелекту, що охоплює когнітивні, емоційно-регуляційні та міжособистісно-поведінкові компоненти. Емпіричне дослідження дало змогу виокремити характерні взаємозв’язки між особистісними властивостями, емоційною стабільністю, саморегуляцією та соціальною адаптивністю студентів ІТ-спеціальностей. Отримані результати дозволили визначити узагальнену структурну модель соціального інтелекту майбутніх програмістів та окреслити ключові чинники, що впливають на ефективність їхньої міжособистісної взаємодії та професійної комунікації.