(untitled) (Psychology Travelogs, 2025)
Стаття присвячена аналізу ненасильницької комунікації як ефективного засобу подолання конфліктів у студентському середовищі. Розкрито психологічні засади моделі М. Розенберга, її значення для розвитку емпатії, емоційної регуляції та культури діалогу. Висвітлено специфіку конфліктів у студентських групах і окреслено роль навичок ненасильницької комунікації у зниженні комунікативних викривлень. Представлено результати діагностики комунікативної толерантності студентів та обґрунтовано необхідність упровадження ненасильницьких підходів у освітню практику.