(untitled) (Psychology Travelogs, 2025)
Статтю присвячено аналізу психологічних механізмів формування громадянської обізнаності здобувачів вищої освіти. Визначено компоненти громадянської обізнаності, яка розглядається як інтегральна особистісна характеристика, що поєднує когнітивні, мотиваційно-ціннісні та емоційно-вольові компоненти й забезпечує свідому взаємодію з суспільством. Доведено, що у функціонуванні психологічних механізмів формування громадянської обізнаності здобувачів вищої освіти ключову роль відіграє взаємодія мотиваційного, ціннісно-смислового та критичного механізмів.