(untitled) (Psychology Travelogs, 2025)
У статті досліджено актуальні виклики, що перешкоджають ефективній реалізації державних програм соціально-психологічної адаптації важкопоранених осіб в умовах повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Проаналізовано чинні державні, регіональні та локальні ініціативи з надання допомоги у 2023-2025 роках. Виявлено, що попри позитивні зрушення у формуванні програм, їх ефективність залишається обмеженою через низку викликів. Запропоновано шляхи подолання перешкод, що гальмують реалізацію програм. Акцентовано увагу на важливості розбудови інституційної інфраструктури, підготовки спеціалістів і створення механізмів зворотного зв’язку.