(untitled) (Psychology Travelogs, 2025)
У статті проаналізовано доробки провідних зарубіжних психологів щодо вибудовування особистісної інтегрованості. Воно описано авторами через процеси подолання криз, самопізнання, задоволення екзистенційних потреб, особистісного зростання, досягнення самоактуалізації, розвитку низки здібностей, у т. ч. творчих. Аналізуючи дослідження процесу досягнення особистісної інтегрованості, загальним є те, що цей процес є способом подолання загроз втрати особистісної інтегрованості або досягнення більш високих станів, а не є самою метою. Процеси вибудовування особистісної інтегрованості виокремлено у групи: чинники, що створюють загрози особистісній інтегрованості; способи досягнення особистісної інтегрованості; дослідження процесів, де досягнення особистісної інтегрованості є засобом для досягнення більш високих цілей.