(untitled) (Psychology Travelogs, 2025)
У статті висвітлюється актуальне питання психологічної підтримки медичного персоналу за допомогою арттерапії. Метою дослідження є аналіз ресурсного потенціалу арттерапії для психологічної підтримки медичного персоналу. Проаналізовано підходи до використання арттерапії в системі психологічної підтримки медичний працівників. Визначено, що психологічна підтримка медичних працівників має здійснюватися за чотирма основними напрямками: 1) діагностично аналітичний; 2) профілактичний; 3) корекційний; 4) розвивальний. Представлено результати емпіричної перевірки ресурсного потенціалу арттерапії в системі психологічної підтримки медичного персоналу, яка показала, що цей метод допомагає відновлювати внутрішню рівновагу, знижувати тривожність, наслідки професійного вигорання, розвивати позитивну взаємодію у колективі.