(untitled) (Psychology Travelogs, 2025)
Стаття присвячена теоретичному та аналітичному дослідженню психологічної компетентності як чинника ефективності професійної діяльності майбутніх працівників освіти. Охарактеризовано сутність та структурні компоненти психологічної компетентності педагога, зокрема знання з психології, уміння та навички їх практичного застосування, здатність до саморегуляції та ефективної комунікації. Визначено особливості формування психологічної компетентності студентів педагогічних спеціальностей та її вплив на результативність освітньої діяльності, запобігання конфліктам та створення сприятливого психологічного середовища.